Какво трябва да знаем при избора на гранитогрес?

Какво трябва да знаем при избора на гранитогрес?

Гранитогресът е изключително здрав и устойчив материал, което позволява поставянето му почти навсякъде. Пазарът предлага огромно разнообразие от модели и дизайни гранитогрес. Благодарение на това, когато избираме облицовъчни плочки за своя дом е изключително лесно да се объркаме и да изберем неподходящ за нас продукт. В следващите редове ще Ви запознаем с основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при избора на гранитогрес.
На първо място са размерите и формата на плочките. Съвременния гранитогрес предлага огромно разнообразие, така че с лекота да постигнете желания ефект. Може да избирате между квадратни, правоъгълни или друг тип по-нестандартна форма. От гледна точка на размерите може да намерите плочки с размери 20х20 см до 150х300 см.
На второ място и може би, един от най-важните фактори е повърхността на плочките. Гранитогресът предлага 4-ри основни завършека, а именно матиран, гланциран, полиран и релефен. Гранитогресът с матов завършек е изключително подходящ за полагане в помещения като баня, кухня или коридор. Това се дължи на леката грапавина, която матовия завършек създава по повърхността на плочките. Тя спомага за леко триене и предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. От друга страна плочките с полиран и гланциран завършек са най-практични в помещения като всекидневна, трапезария или хол. Те предлагат модерна и стилна визия, която ще превърне помещението в изтънчено и луксозно място.
На трето място е дизайна. Гранитогресът предлага огромно разнообразие от дизайни в светли и тъмни нюанси. Въпреки това, че е изкуствено създаден материал, модерния гранитогрес успешно пресъздава красотата и изяществото на естествената мраморна, дървесна и каменна повърхност.
На четвърто място ще отбележим типа гранитогрес. Освен стандартните гранитогресни плочки, съществува ново поколение такива, наричани калибровани. Предимството на калибрования гранитогрес е, че при неговото поставяне, може да поставите много малка или никаква фуга, което дава визуално илюзия за непрекъсната повърхност.
Избирайки гранитогрес, Вие правите дългосрочна инвестиция във Вашия дом, затова избирайте внимателно и обръщайте внимание дори на най-малките детайли, за да може да постигнете желания ефект.

0

14 ян. 2020

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на гранитогрес и подови плочки