Предимствата на съвременния гранитогрес

Предимствата на съвременния гранитогрес

Здравите и стабилни основи на един дом са най-важното нещо в него. Без тях е абсолютно невъзможно да изградите не само сигурно бъдеще, но и защитен дом. Точно поради тази причина е от изключителна важност да обърнете огромно внимание на подовата настилка, която избирате за новия Ви дом.
Тя трябва не само да е естетически привлекателна, но и изключително издръжлива на механични и всякакъв вид натоварвания. Точно поради тази причина в следващите редове ще Ви разкажем накратко за така наречената „настилка на бъдещето“, а именно – гранитогрес.
Той възниква през 80-те години на миналия век в Италия. Основното му приложение в началото е било само за полагане на обществени места, но тъй като неговите производители бързо забелязват положителните му качества, решават да го превърнат в материал, който всеки един от Вас ще желае в дома си.
Какво му е толкова специалното на съвременния гранитогрес? Тайната му се крие в начина на изработка и най-вече в материалите, които се използват.
Трите основни суровини използвани за изработката на гранитогрес са смола, глина и пясък. Еднородната смес, създадена от взаимодействието на тези три материала, бива изпечена при температура над 1200 градуса, което гарантира отстраняването на всяка капка влага. Последващото двойно пресоване на плочките тип гранитогрес, гарантира плътност и водонепропускливост на материала.
Следващият изключително важен етап от производството на гранитогрес е шлайфането или т.нар. полиране. В зависимост от желания резултат и нивото на шлайфане, видовете гранитогрес се делят на матиран, полиран и гланциран.
Матираният гранитогрес е идеален за помещения с по-голяма натовареност, тъй като няма опасност за повреждане на външният му вид или загуба на блясък. Той е прекрасен избор и за банята, тъй като матовото покритие му придава лека грапавина, която намалява опасността от подхлъзване върху мокър под.
Полираният и гланцирания гранитогрес са идеални за помещенията, в които искате да придадете изящество, усещане за висока класа и елегантност.
Разбира се, при избора на гранитогрес разполагате и с огромно разнообразие не само при видовете, но и при моделите, размерите и формите. Едни от най-търсените модели гранитогрес са тези, които имитират безгрешно естествени повърхности като камък, дърво, мрамор и дори плат.
Превърнете дома си в едно сигурно и стабилно място, което излъчва стил и елегантност с правилната подова настилка, а именно – гранитогрес.

0

15 май 2019

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на гранитогрес и подови плочки